söndag 11 juli 2010

Gräsänkans leftovermiddag en stekhet dag.

Somliga tillhör ju den lilla med tappra skaran som ännu inte gått på semester. Och just idag när det är värmerekord känns det ovanligt segt. I mitt lilla rum i bottenvåningen på betongsjukhuset söder om huvudstaden kändes det som 40 grader och ventilationen totalt obefintlig. Jag har en liten bordsfläkt, tack och lov. Den har jag ställt strax bakom min stol i hopp om att den skall mig fläkta lite. Jag kan ju inbilla mig det pallfall, det hjälper lite. En Magnumglass på vägen hem hjälpte också lite.

Familjen är förstås ledig en sommarsöndag. De tog en tur till Eskilstuna så tjejerna fick se Eric Sade på parken Zoo. Så jag hade bara mig själv att laga middag till. Och en sån här stekhet dag skall matlagningen vara superenkel.

Så här på sommaren när alla grönsaker är färska och nyskördade äter vi dem gärna kokta med bara lite smör eller majonäs som jag tidigare skrivit om här på bloggen. Det gjorde vi häromdagen så det fanns lite kalla kokta grönsaker i kylen. Dem slängde jag in i micron samtidigt som jag tog en näve persilja och mixade med olivolja, flingsalt och lite vatten. Det hällde jag över grönsakerna, bröt lite chevre över rödbetorna och tog fram en lite skinkbit. Så var dagens middag klar. Gott och precis lagom mättande

Inga kommentarer: