onsdag 21 januari 2009

Kebab


Viltkebab med hummus och syrad kål

Hemgjord kebab är jättegott. Barnen tycker ju om när de själva får plocka ihop maten och bebisen tyckte hummus var mums.
Jag tog ett paket älgskav och ett paket renskav och blir ju inte riktigt som vanligt kebabkött men nästan godare. Pizzasalladen funkar mycket bra till och jag har äntligen lärt mig hur man får salladen så där lagom mosig. Jag gillar hummus till men min mer konservative sambo betällde gräddfilsås till nästa gång. Jag köpte faktiskt hummusen färdig men vill du göra själv så kommer ett recept här (som dock inte är mjölkfritt tyvärr) .


Hummus:
1 burk kikärtor
1 dl turkisk youghurt
2 msk tahini (paste av sesamfrön)
1 msk citronjuice
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Mixa alla ingredienserna med stavmixer eller i matberedare, smaka av med salt och peppar.


Syrad kål:
ca 400 g vitkål
1 1/2 msk vinäger
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skiva kålen tunnt tex med osthyvel. Häll över vinäger, socker, salt och peppar. Krama kålen mjuk med handen.

Skav:
2 paket vilt-, älg- eller renskav
2 msk olja
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Stek skaven i oljan. Krydda med spiskummin, salt och peppar.

till servering:
gurka
salladsblad
pitabröd
feferoni