måndag 23 februari 2009

Det börjar bli vår

Hur vet jag det? Jo, för det går åt mer olivolja här hemma. Jag använder ju alltid ganska mycket olja, till stekning och annat. På vintern blir det mest rapsolja men på sommaren står olivoljan alltid framme på köksbänken, det är helt enkelt ingen ide att ställa upp den på hyllan. Änn så länge ställer jag upp olivoljan men den kommer ner från hyllan oftare och oftare.

Denna vecka är det sportlov, alla barn är hemma och vi skall försöka hitta på lite roligt tillsammans men då krävs naturligvis en bra matplanering. Jag håller också så smått på och planerar för vår fjällresa nästa vecka.


Måndag: Varm vintersallad, klyftpotatis och stekt korv

Tisdag: Pasta med valnötter och bacon

Onsdag: lunch; pastasallad
middag; Renskavsgryta med potatismos

Torsdag: Panerad fisk med avocadoröra

Fredag: Familjepirog

Jag skall också försöka hinna göra Jens Linders Salamigryta någon gång under veckan så vi kan ha den med till fjällen, blir nog perfekt efter en lång skidåkardag, tror jag.