tisdag 16 december 2008


Ytterligare en snabb fiskrätt. Är fisken tinad behöver den ju bara koka någon minut.
Buljongen blir mildare och ännu godare om man har i en klick creme fraiche.
Jag använde färsk gnocci och hade i morotstrimlor för att få lite mer färg.

Någon riktig succe bland familjen var väl inte det här. Sambon var skeptisk till bönorna. Stora dottern tyckte det var äckligt. Andra dottern åt när hon fick krydda lite själv oc klicka i creme fraiche. Jag och bebisen tyckte det var gott.
Nästa gång använder jag nog torkad pasta så det blir något som är vant och barnen äter.

Fisk i citronbuljong med pastakuddar 4 port

5 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
1 msk färskpressad citron
1 krm strösocker
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 burk vita bönor
ca 400 g fryst kolja
ca 80 g bladspenat
1 paket färska pastakuddar (gärna med tomatsmak)

till garnering:
färsk timjan
rivet citronskal

1. Koka upp vatten och buljong. Smaksatt med citron, socker, salt och pappar.
2. Joka upp pastavatten och håll det varmt. Häll av bönorna i durkslag och skölj med kallt vatten.
3. Skär fisken i bitar och lägg i buljongen. Koka tills fisken är vit (olika lång koktid beroende på om fisken är tinad eller fryst.
4. Koka pastan.
5. Tillsätt bönor, pasta och bladspenat till fisken. Värm. Garnera med timjan och rivet citronskal.