torsdag 11 december 2008


BROCCOLISOPPA

Tid 15 min

1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 broccolistånd (à 250 g)
1 potatis
5 dl vatten + 1 buljongtärning
1 röd chilifrukt
1 dl matlagningsgrädde
1 krm salt
2–3 marinerade soltorkade tomater
bröd till servering

1. Hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en gryta.
2. Skölj broccolin, skär bort stammen och dela i buketter. Skala potatisen och skär i bitar. Lägg i grytan.
3. Tillsätt vatten och buljong. Koka ca 10 min.
4. Dela kärna ur och skiva chilin tunt, lägg i hälften.
5. Mixa soppan slät, tillsätt grädden och koka upp. Salta.
6. Tillsätt resten av chilin och strimlad soltorkad tomat.