måndag 12 januari 2009

Havrebollar - de ljusa och godaste

De ljusa havrebollarna är ju de allra godaste! Och som stora dottern sa - "Egentligen är det ju smeten som är godast." Så en del gick ju åt redan vid bakningen, det var ju jag och tre sötsugna småtjejer som bakade men några bollar blev det kvar även till pappan.
Vill man kan man ju ha i kaffe också men det ville inte vi.


Ljusa Havrebollar

8 dl havregryn
150 g margarin
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vaniljsocker
3/4 dl oboy
1 dl oatley havredryck
kokos

Blanda alla ingredienserna förutom kokos i en bunke. Vispa med elvisp ca 5 min så det blir en lös smet. Ät! - eller rulla bollar som sedan rullas i kokos. Lägg i kylen för att stelna lite.

Vecka 3

Nu är det vardag på allvar efter den långa julledigheten. Nu skall det bli ordning och reda igen :-) Här kommer matlistan för vecka 3

Måndag: Spagetti och köttfärsås

Tisdag: Tacofisk med ris
Sagas egenkomponerade efterrätt

Onsdag: Nudelwok med kyckling

Torsdag: Räkris

Fredag: Korvgryta med rotfrukter

Lördag: Viltkebab med hummus och syrad kål

Söndag: Avocadokyckling