

I dag blev det efter Lillasysters önskemål kladdkaka. Den här kladdkakan har jag bakat sedan jag var typ tio år. Receptet är enkelt och man slänger snabbt ihop när gästerna är på ingång.
Jag varierar toppingen på kakan efter humör och vad jag har hemma. Klassikern är
mandelspån men idag var det hackade hasselnötter. Att lägga på hackad choklad, gärna smaksatt, på kakan direkt när den kommer ur ugnen blir också smaskigt. För after eight-älskaren rekommenderar jag:
Kladdkaka
3 dl strösocker
1 1/2 dl vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
100 g smält smör eller margarin
1. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Blanda ner ägg och smält smör.
4. Bred ut i kakformen och grädda ca 30 min i 175 grader.
1 kommentar:
Yum, det där låter supersmarrigt! (Älskar mint och kladdig choklad ...)
Skicka en kommentar