lördag 17 januari 2009

Korv- och rotfruktgryta

En korv- och rotfruktsgryta eller soppa som är snabb och god och går att variera. Stoppa ner det du har hemma bara, svamp, blomkål, rotselleri, ärtor eller majs funkar lika fint alltihop. Jag varierar örtkryddor också och kryddar ibland dessutom med lite chili.


Korv- och rotfruktsgryta

4 potatisar
2 palsternackor
2 morätter
1 broccolistånd
1/2 purjolök
1/2 falukorvsring
vatten
1 buljongtärning
2-3 dl grädde
peppar
basilika eller timjan

Skala rotfrukterna och skär dem i ganska stora bitar. Lägg i en stor kastrull och häll över vatten så det täcker. Lägg i en buljongtärning och låt koka tills rotfrukterna blivit mjuka.
Dela broccolin i buketter och skär korven i bitar. Strimla purjolöken.
Tillsätt sedan broccoli, korv, purjolök till de kokta rotfrukterna. Blanda ner grädde och kryddor. Om du vill ha det mer som en soppa sätt till mer vatten och buljongtärning. Låt alltsammans koka upp igen och smaka av med mer kryddor om det behövs.