
Lillasyster och Storasyster: var inte så förtjusta
Lillebror: åt couscous och lite kyckling
Sambon: var tvungen att erkänna att det ju var gott ju.
AnKa: tycker att det var jättegott, särskillt de smakfulla couscousen och jag blev jätteglad åt att få matlåda med till jobbet dan därpå.
Grundrecept för couscous
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 krm chili- eller kajennpeppar
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
3 dl couscous
2 msk olivolja
Koka upp vatten, buljongtärning och kryddor.
Häll i couscousgrynen i en bunke, tillsätt oljan.
Häll den varma buljongen över grynen och täck med plastfolie och låt svälla ca 5 min. Fluffa upp grynen med en gaffel så det inte blir några klumpar.
Marockansk kycklingryta
4 kycklingfileer
1 gul lök
4 tomater
1 msk smör
1 kuvert saffran
1 kanelstång
1 tsk malen kanel
1 1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk flytande honung
2 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
Skär kycklingfileerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skölj och klyfta tomaterna.
Stek kycklingen gyllenbrun i smör med malen kanel, saffran, och kanelstången. Salta och peppra. Ringla över honung.
Tillsätt lök, tomater, vatten och fond. Låt koka under lock ca 10 min.
Servera med couscous.