onsdag 25 mars 2009

Kryddiga köttfärsjärpar

Jag känner mig lite tveksam till att publicera det här receptet då jag inte riktigt tycker att det blev så superbra. Det blev gott, visst blev det det men inte perfekt. Sambon och flickorna åt dock med förtjusning. Lillebror var lite mer tveksam. Jag får jobba vidare med det här receptet helt klart. Kebabkrydda brukar jag inte ha men nu hade jag det hemma och det kändes enkelt så därför använde jag det. Men nästa gång återgår jag nog till spiskummin och chili. Jag vill nog ha något grönt i dem också, slätbladig persilja eller kanske prova med lite mynta. Vi åt kokt ris och tzatiki till. Jag kan också tänka mig en Tabouleh och gärna någon god sallad till.Kryddiga köttfärsjärpar


500 g köttfärs
1 ägg
1/2 msk gurkmeja
1/2 msk kebabkrydda
svartpeppar
salt

Blanda köttfärsen med ägg och kryddor i en bunke. Blöt händerna och forma fina järpar.
Stek i stekpanna eller grilla. Man kan också gärna bara bryna dem och sedan steka färdigt i ugnen.

Vårfrudagen.

Idag firar vi vårfrudagen eller den är visst egentligen söndagen mellan 22-28 mars enligt svenska kyrkan. Men vi firar ju den mer folkliga och profana våffeldagen.
Vi åt våfflor som fika efter skola/dagis idag. Det var jättegott och resultatet blev förstås att ingen åt särskilt mycket middag.
Frasvåfflor
8-12 laggar

5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
6 dl mjölk
250 g smält svalnat smör eller margarin

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ner ca hälften av mjölken så det blir en tjock smet. Späd sedan med resterande mjölk och det smälta smöret. Grädda.
Njut dem med grädde, sylt eller bär.