När sambon är på konferens här och säkert äter mycket god mat passar vi på att äta bönor. Eller om sanningen skall fram så var det nog mest jag och bebisen som åt. Stora tjejen klargjorde förståss att bönor är äckligt och lilla tjejen höll med men smygåt ändå en del :-) En vegetarisk chili con carne blev det som fick koka länge och smakade bra. Men nästa gång gör jag nog en klassisk chili con carne med kött, det blir mustigare. Jag severade ris och majs till då jag misstänkte att chilin inte skulle vara superpopulär på alla fronter men gott bröd och lite yoghurt går ju lika bra.
Chili sin carne1 lök, skalad och hackad
1 paprika, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
1-2 chilifrukter, urkörnade, finhackade
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander, mald
1 kanelstång
1 msk strösocker
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 burkar hela tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
1-2 morötter, rivna
Stek lök, paprika, vitlök och chili på hög värme i olja tillsammans med spiskummin, koriander, kanelstång, socker, paprikapulver, salt och peppar tills det blir brynt. Häll på tomaterna. Låt koka 20 min eller gärna ännu längre. Tillsätt de rivna morötterna och bönorna och låt grytan bli genomvarm.
Servera med lite klippt persilja på toppen.