tisdag 20 januari 2009

Söndagskyckling

Enligt matlistan skulle vi ju ha ätit avocadokyckling i söndags men det gick inte eftersom avocadon i min affär kom från Israel och jag ju bojkottar israeliska varor i protest mot hur Israel behandlar människorna som bor i de av dem ockuperade områdena. Nu är det ju visserligen vapenvila men det återstår att se hur stabil den är. Men nu var det ju mat det här skulle handla om.....




Jag totade istället ihop en lite somrig kycklingpasta. Jag tycker väl egentligen inte att den blev så lyckad, jag saknade någotde velat ha mer smak. Men sambon tog mer tre gånger så så tokigt var det väl inte då.


Pasta med kyckling och soltorkad tomat

10 -15 champinjoner
3 kycklingfileer
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad soltorkad tomat i olja
2 dl creme fraiche
1 kycklingbuljongtärning
svartpepper
salt
örtkrydda tex basilika (1-2 tsk om du använder torkad, 1-2 msk om du har färsk)

Tagliatelle

Koka upp pastavatten.
Skiva champinjonerna och stek dem i olja eller margarin. Ta upp dem ur stekpannan.
Skär kycklingen i bitar och stek med hackad eller pressad vitlök.
Blanda sedan ner den hackade soltorkade tomaten (lite av oljan den låg i kan också få slinka med), creme fraiche och kycklingbuljongtärning. Låt koka på svag värme. Salta och peppra.
Koka pastan.
Smaka av såsen med örtkrydda, peppar och salt.



Till efterätt åt vi:



och chokladsås

1/2 dl strösocker
1/2 dl kakao
1/2 dl vatten

Häll allt i kastrull, vispa, koka upp.