torsdag 26 februari 2009

Spagetti med valnöts- och auberginesås


I dag gjorde jag en pastarätt med grönsaker. Receptet har jag hittat i DN. Såsen var en bra grund men lite lam och en aning tråkig i smaken. Det känns som en riktig sommarsås det här och jag är ganska säker på att den gör sig betydligt bättre med färska tomater och örter.
Det är tänkt som en vegetarisk rätt men vi åt kassler till. Fetaost ska jag prova nästa gång. Men barnen var inte så förtjusta i såsen utan åt spagetti, kassler och broccoli och faktiskt ingen ketchup men däremot rikligt med permesan.


Pasta med valnötter och aubergine

1 dl valnötter
3 vitlöksklyftor
1 liten aubergine
olivolja till stekning
1 burk hela tomater
1 + 1/2 tsk salt
1 krm + 1 krm svartpeppar
200 g broccoli
Spagetti
permesanost

Rosta valnötterna i torr stekpanna.
Skala och skiva vitlöken tunnt. Skär auberginen i bitar. Fräs vitlök och aubergine i olivolja. Tillsätt tomaterna och låt koka några minuter.
Koka pastan.
Mixa valnötterna. Tilsätt tomat-aubergineblandningen och mixa lite till. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och dela broccolin i buketter. Stek den i olivolja eller låt den koka med pastan de sista minuterna.
Häll av spagettin, ringla lite olivolja över och servera med såsen och riven permesanost.