tisdag 10 mars 2009

Tacosoppa med rotfrukter


Här har jag gjort min variant av ett recept jag hittade i DN. Det här var verkligen smidig matlagning. Jag blandade ihop soppan, ställde att koka, dukade bordet och satte mig och skrev bloggtexten. När texten var klar var även soppan det. Väldigt god blev den också. Det var bara lillasyster som inte var överförtjust. Men storasyster åt tre portioner!



Tacosoppa med rotfrukter

400 g köttfärs
2 små potatisar
1 palsternacka
2 morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 påse tacokryddmix
500 g passerade tomater
8 dl vatten
2 krm mald svartpeppar
1 dl hackad persilja

till severing:
2 dl matyoughurt

Skala och skär rotfrukterna i bitar.
Bryn köttfärsen i olja. Bryn även lök och vitlök med färsen.
Blanda ner rotrukterna, kryddmixen, tomater, vatten och svartpeppar.
Låt koka tills rotfrukterna blivit mjuka.
Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja.