lördag 14 november 2009

Fortsätter på samma tema - 80-tal

Jag tror inte att sambon läser bloggen så jag vet inte vad det var som gjorde att han önskade sig just Flygande Jacob idag. Men det gjorde han och det var det vi åt till middag idag.

Varför rätten heter just flygande jacob kan man ju undra. För att den innehåller kyckling och kycklingar är ju inte så bra på att flyga, eller.....
Nej, enligt pålitliga källor som wikipedia så är det efter rättens upphovsman Jacobsson som jobbade med flygfrakt. Så nu vet ni det!

Nu har jag tittat närmare på receptet jag länkade till i förra inlägget och måste säga att det nog blev en ganska lam version av rätten och utan bacon (!?!).
Den jag gjorde idag var ungefär så här:

Flygande Jacob

1 grillad kyckling
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 tsk italiensk salladskrydda
2 krm peppar
1/2 tsk paprikakrydda
lite cayennepeppar
3 bananer
1 paket stekt bacon
jornötter

Bena ur kycklingen och lägg köttet i en ungnsform.
Vispa grädden och blanda ner chilisås och kryddor.
Skär bananerna i halvor på längden och lägg dem på kycklingen.
Bred över såsen och ställ in i ugnen 200 grader ca 20 min.
Knaperstek bacon och klipp i små bitar.
Tag ut formen ur ugnen och strö över bacon och jordnötter.