söndag 19 april 2009

Det är vår och glassdags

DN hade provsmakat årets glassnyheter här och här. Glassmannen har ju också koll på allt i glassväg.
Glädjande är att det verkar finnas en del för laktosintoleranta dottern som läste testet med mig.
Nogger mint tycker jag kändes lockande när jag såg reklam för den men tydligen så är den ingen hit. Inte så konstigt egentligen. Nogger orginal är ju inte vidare god den heller så varför skulle det bli bättre om man dessutom tillför mint?
Jag får äta Sias Pistage istället. Men är det verkligen en nyhet? Fanns inte den förra sommaren?

Kyckling allt i ett

Alla som ätit middag hos mig har nog fått prova den här kycklingen :D
Det här är praktisk mat, lätt att laga till många och gillas av alla barn.

Vi äter ris till men sallad brukar jag hoppa över då det ju är mycket grönsaker ändå.

Kyckling allt i ett

1 kyckling
4 tomater
2 röda lökar
16 champinjoner
1 zuccini

rosmarin

marinad:
3 msk olja
1 1/2 msk soja
1 vitlöksklyfta
3 krm salt
1 1/2 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda allt till marinaden.
Stycka kycklingen och lägg delarna i marinad. Jag brukar även ta bort skinnet. Har man tid kan man ju gärna låta kycklingen ligga någon timme i marinaden men en kort stund är bättre än ingen.
Halvera tomaterna, skala och klyfta lökarna. Skär zuccini i tjocka skivor och skölj champinjonerna om de är jordiga.
Lägg kyckling och grönsaker i en långpanna, pensla med marinaden och strö över rosmarin.
Laga i ugn ca 30 min.