tisdag 14 april 2009

Helgskinka och ungsrostade grönsaker

Annandag påsk och första dagen sedan pappa åkte unnar vi oss något riktigt gott. Under dagen har jag kokar skinkan i ugnen och så gör jag ungnsrostade grönsaker, något vi äter mycket så här års. Jag råkade ha köpt lite mycket tomater så det blev en tomatsallad till också och en fetaoströra som inte fastnade på bild.


Ugnsrostade rotfrukter

4 potatisar
2 palsternackor
2 morötter
1 squash
olivolja ca 1/2 dl
flingsalt
rosmarin

Skala och klyfta alla rotfrukterna. Skär squashen i lagom stora bitar. Häll några matskedar olivolja i en långpanna och lägg på grönsakerna. Rör om ordentligt så att de får olja på alla sidor. Ringla över lite mer om du vill. Strö över flingsalt och rosmarin.
Laga i ugn i 200 grader i ca 20 min.


Tomatsallad

2-3 tomater
1 avocado
1/2 röd lök
ca 3 msk olivolja
en skvätt vinäger
färsk basilika

Skär tomat och avocado i bitar. Hacka löken. Lägg allt i en skål. Häll över olivolja, vinäger och basilikablad och rör om.

Matlista v 16

Jag är ensam med barnen hela denna vecka så det krävs en nogrann planering. Därför är det bara mat som jag vet att barnen gillar men ändå inte färdigköpta köttbullar :D

Måndag: Helgskinka, ugnsrostade rotfrukter, fetaoströra och tomatsallad.

Tisdag: Ärtsoppa. Pannkakor med sylt och grädde.

Onsdag: Tonfiskspagetti

Torsdag: Chili con carne

Fredag: Gratinerad blomkål

Lördag: Fiskgratäng

Söndag: Kyckling allt i ett med ris