onsdag 17 juni 2009

Ett lyckat experiment

Med lite inspiration från ett såsrecept som stod på baksidan av fiskförpackningen experimenterade jag lite igår. Jag hade givetvis inte de ingredienser som behövdes till såsreceptet utan fick göra en egen limesås. Vid första avsmakningen kändes den lite småskum men jag lät den stå åt sidan ett tag medan jag tog hand om fisken. Tänkte först steka den som den var men började sedan leta efter något att panera den med. Pumpakärnor (som är jättegott som fiskpanering) hade jag inga men istället hittade jag kokos. Det kändes som en hit till lime och det var det också. Vi åt ris till och en enkel vitkål- och gurksallad.

Så vad tykte då familjen?
AnKa: jag har ju redan avslöjat att jag tyckte att det var jättegott.
Sambon: lämnade positivt omdäme
Storasyster: åt två portioner och kom på att man även kunde doppa gurkan och vitkålen i såsen.
Lillasyster: tog för sig en rejäl portion och hällde sås över fisk och ris. Smakade och uppgav ett illtjut av förfäran över smaken. Jag fick skrapa av all sås och panering men sedan åt hon upp varje fisksmula och en hel del ris.
Lillebror: åt förståss två poritoner med god aptit :-)Limesås
1 burk(2 dl) matlagningsyoghurt
saft av 1/2 lime
2 tsk fisksås
3 nypor socker
salt
peppar

Blanda alla inngredienser till såsen. smaka av med salt och peppar. Låt stå medan du steker fisken.


Kokospanerad fisk
1 spättafile till varje person
kokos
ägg
salt
peppar

Salt och peppra fisken. Vispa ägget i en bunke. Häll upp kokos på en tallrik. Doppa fiskfilen först i det vispade ägget och seden i kokos. Stek på medelvärme.

Inga kommentarer: