fredag 12 juni 2009

SommarlunchÄntligen har de kommit! De svenska. Inte bara jordgubbarna och färskpotatisen utan även sommargrönsakerna som tomater och gurka.

Vi var på Kreta förra sommaren och där åt vi samma lunch varje dag. Grekisk sallad och för att barnen som inte älskar grekisk sallad riktigt lika mycket som mamma och pappa, skulle bli mätta gjorde vi även sanbbnudlar.
Idag ville Storasyster att vi skulle ha vår greklandslunch igen och en så här regnig dag så kändes det bra att bli påmind om solsemestern.
Med de färska svenska billiga tomaterna och den krispiga gurkan blev salladen helt enkelt delikat. Särsillt gott är det ju att doppa bröd i det där "spadet" som blir kvar i skålen när man ätit upp. När tomatsaft och små bitar av fetaosten blandats med dressingen.
Jag vet att det kanske är en smula egendomligt men för riktig semesterkänsla dricker jag helst cocacola till.

Några recept behöver jag väl inte skriva in, alla kan väl göra såväl snabbnudlar som grekisk sallad. Men jag kan inte låta bli att påpeka vikten av att inte snåla på olivoljan när man gör dressingen och man bör förståss inte luras att köpa turboalternativet med färdigskuren fetaost.


Inga kommentarer: