Jag känner mig lite tveksam till att publicera det här receptet då jag inte riktigt tycker att det blev så superbra. Det blev gott, visst blev det det men inte perfekt. Sambon och flickorna åt dock med förtjusning. Lillebror var lite mer tveksam. Jag får jobba vidare med det här receptet helt klart. Kebabkrydda brukar jag inte ha men nu hade jag det hemma och det kändes enkelt så därför använde jag det. Men nästa gång återgår jag nog till spiskummin och chili. Jag vill nog ha något grönt i dem också, slätbladig persilja eller kanske prova med lite mynta. Vi åt kokt ris och tzatiki till. Jag kan också tänka mig en Tabouleh och gärna någon god sallad till.
Kryddiga köttfärsjärpar
500 g köttfärs
1 ägg
1/2 msk gurkmeja
1/2 msk kebabkrydda
svartpeppar
salt
Blanda köttfärsen med ägg och kryddor i en bunke. Blöt händerna och forma fina järpar.
Stek i stekpanna eller grilla. Man kan också gärna bara bryna dem och sedan steka färdigt i ugnen.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
3 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar