torsdag 29 januari 2009

Tunnbrödsrullar

En lågkolhydratätares (finns det ett sånt ord) mardröm kanske. Men vi tycker om kolhydrater och äter gärna dessa tunnbrödsrullar. Eftersom det är potatis i blir de riktigt matiga och räcker som middag trots att det väl egentligen bara är en smörgås.

Tunnbrödrullar med rostbiff

2 paket mjukt tunnbröd
kokt pressad potatis
rostbiff
sallad
tomater i bitar
gurka i tunna skivor
ev. riven morot
steppsallad

Steppsallad:
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1 dl keso
1 dl hackad smörgåsgurka
1 äpple
ca 10 cm purjolök
2 msk chilisås
salt
svartpeppar

Skala och hacka äpplet. Hacka smörgåsgurkan och purjolöken. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna röran stå svalt några timmar innan servering.

Lägg ut tunnbröden på bänken, fyll med pressad potatis, rostbiff som rivs i mindre bitar, grönsaker och steppsallad. Rulla ihop till en rulle och lägg aluminiumfolie omkring.

Inga kommentarer: