Lussebullsreceptet är ett helt vanligt från Annas mat av Anna Bergenström.
För att göra bullarna mjölkfria har jag använt margarin och Oatley havredryck istället för mjölk. Jag byter också sockret mot vit sirap vilket skall göra bullarna saftigare.
Lussebullar ca 50 st
200g margarin eller smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 g (2 paket) saffran
1/2 tsk salt
1-2 dl socker
1,4 - 1,5 liter vetemjöl
russin
Smält margarinet eller smöret i en kastrull, häll ner mjölken och ljumma till "fingervärme" ca 37 grader.
Smula sönder jästen i en degbunke och rör ut den i lite av degspadet.
Häll på resten av degspadet och tillsätt saffran, socker och salt. Blanda sedan ner mjölet. Arbeta degen väl och låt sedan jäsa 30-40 min övertäckt av en bakduk.
Tillsätt mer mjöl om det behövs och baka ut. Garnera med russin.
Låt jäsa ca 15 min på plåten och grädda sedan i 250 grader i ca 8 min.
Låt svalna under bakduk.
Till middag blev det pasta med kräftsås.
Den var väl sådär, lite smaklös. Jag hade ändå i hummerfond vilket inte stod i receptet.
Kräftpasta
Ingredienser
4 port
ca 200 g kokta skalade kräftstjärtar
ca 300 g pasta, t ex tagliatelle
1 burk hela tomater, ca 400 g
1 knippe dill
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk dillfrö
Gör så här
Koka pastan. Låt tomaterna rinna av. Hacka dillen. Blanda tomater, crème fraiche, dillfrö och hälften av dillen i en kastrull. Låt koka några minuter. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ner dem i såsen och låt koka ytterligare 1/2 min. Strö över resten av dillen. Servera med kokt pasta.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
4 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar