söndag 8 november 2009

Matmässa idag.

Jag var på matmässan Det goda köket idag.
Det var riktigt trevligt och vi var kloka nog att vara där vid öppningsdags så det var inte så mycket folk. När jag var där kunde man förutom smaka mat och vin höra surdegs-martin prata bröd och i fredags var det prisutdelning i stora matbloggpriset. Pickipicki var det som vann. GRATTIS Pickipicki! Jag har inte sett den bloggen tidigare men måste säga att det var en bra blogg och en välförtjänt vinnare. Skall genast lägga den på min blogglista.

Och mässan då, tja som sagt det var trevligt men hade jag inte kommit över fribiljetter utan varit tvungen att betala inträdet hade jag nog blivit lite besviken tror jag. Ungefär halva mässan var vin och gillar man att prova viner så är det ju kul men inte det jag var ute efter idag.
Men en hel del gott har jag ju provsmakat och visst hade jag ett gäng påsar med mig därifrån :-)
Choklad var jag förstås tvungen att köpa och lite varmrökt lax och laxvarmkorv (!). Så köpte jag en fin fiskbok och en superhemlig julklapp till min bror.

Något som jag förundrades lite över på mässan och i matbutiker är att så mycket skall vara smaksatt. Förutom creme fraiche och såser finns det ju mängder av smaksatta oljor, vinägrar, kryddblandningar, choklad osv osv. Det är kanske snabbt och smidigt men jag vill smaksätta själv och har faktiskt ingen lust att ha skåpet fullt av tex saltblandningar när jag lätt kan tillsätta rosmarinen själv.
Undantaget som jag verkligen gillar är den smaksatta chokladen som är supersmidig att hacka och sprida ut på den varma kladdkakan. Apelsin rekommenderas och mint.

Inga kommentarer: