måndag 23 mars 2009

Kycklingpytt

Pytti panna kan man göra av mycket. Den klassiska med rödbetor och stekt ägg är ju jättegod men den här är nog vår favoritpytt, älskad av alla i familjen, även om somliga lämnar små auberginehögar (helt obegripligt det finns nog ingen godare grönsak tycker jag). Den uppmärksamme ser att jag glömde de svarta oliverna men jag skrev upp dem i receptet ändå, för de skall vara med.


Kycklingpytt

4 stora potatisar
2 stora kycklingfileer
1 aubergine
1 gul lök
3 tomater
1 paket fetaost
svarta oliver
olja till stekning
lite soja
salt
peppar
basilika

Skala potatisen och skär i tärningar. Stek i olivolja.
Skär auberginen i bitar. Skala och hacka löken
Skär kycklingfileen i tärninger. Har man tid är det bra att låta bitarna ligga i en marinad av olja, soja, salt, peppar och gärna lite vitlök en stund. Men vid tidsbrist kan man steka dem på en gång.
Stek kycklingen i omgångarså det inte blir för mycket kött i pannan. Om den marinerats brukar man inte behöva någon mer kryddning men annars häller man på lite soja, salt och peppar under stekningen. Häll sist över löken och låt den mjukna.
När potatisen nästan är färdigstekt häll på auberginen och stek även den. Man brukar få hälla på lite mer olja för auberginen suger väldigt. När potatisen och auberginen är mjuka häll på kyckling och lök.
Skär tomaten och fetaosten i bitar och häll på även dem. Låt dem bara bli varma, rör om och toppa med basilika och svarta oliver.

1 kommentar:

Malin sa...

Ser riktigt gott ut. Var länge sedan vi åt pytt i panna, borde ta och göra det.