måndag 12 januari 2009

Havrebollar - de ljusa och godaste

De ljusa havrebollarna är ju de allra godaste! Och som stora dottern sa - "Egentligen är det ju smeten som är godast." Så en del gick ju åt redan vid bakningen, det var ju jag och tre sötsugna småtjejer som bakade men några bollar blev det kvar även till pappan.
Vill man kan man ju ha i kaffe också men det ville inte vi.


Ljusa Havrebollar

8 dl havregryn
150 g margarin
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vaniljsocker
3/4 dl oboy
1 dl oatley havredryck
kokos

Blanda alla ingredienserna förutom kokos i en bunke. Vispa med elvisp ca 5 min så det blir en lös smet. Ät! - eller rulla bollar som sedan rullas i kokos. Lägg i kylen för att stelna lite.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hur många blev det ungefär?

AnKa sa...

Oj, vet inte. Det beror ju på hur stora man gör dem. Det blir tillräckligt många för att stilla en familjs akuta sötsug eller för att barnen skall kunna bjuda kompisarna på fika. Till barnkalas skulle jag göra två eller tre satser. Det funkar nog bra att frysa dem om det skulle bli några över.