Limpan till vänster är fruktbrödet. Det har jag provat, det är gott.
Det högra, lingonbrödet är oprövat.
Snabba jullimpan med frukt och nötter
ugn: 175 grader
tid: ca 1 timme 10 min
8 dl havregryn
5 dl rågsikt
3 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk malt pomeransskal
1 dl torkad frukt i bitar
5 dl filmjölk eller yoghurt naturell
1 dl ljus sirap eller honung
1 dl nötkärnor, hackade
Blanda först havregryn, rågsikt, bikarbonat, bakpulver, pomeransskal och frukt i en bunke. Rör sedan ner resten av ingredienserna och rör ihop till en smet. Häll den i en avlång smord form.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 min.
Snabba lingonlimpan
ugn: 175 grader
tid: ca 1 timme 10 min
3 dl filmjölk eller yoghurt naturell
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vete- eller siktat dinkelmjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 1/2 dl lingonsylt, gärna rårörd
1/2 dl ljus sirap eller lönnsirap.
Blanda alla ingredienserna till en slät smet. Häll i avlång smord form.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min.
3 kommentarer:
Snabba jullimpan var jättegod! Jag måste göra den till julbordet, vad bra att du har lagt ut receptet. Hur svårt var det att göra den med surdeg, och skulle du kunna lägga ut den också?
Ah, jag trodde att det var samma bröd som jag fick, som du även bakat med surdeg...
Fast det är finfint med kemiska jäsmedel istället för sådana där naturliga ;-) Hittills har jag aldrig lyckats med en surdegslimpa, och det är väl att utmana ödet att baka en till julafton.
Nej, det med surdeg var ett helt annat recept men ett liknande bröd med frukter och nötter.
Det var inte så svårt det heller men tar ju lite längre tid. Jag skall se om jag ska hittar receptet så kan jag lägga ut det också.
Skicka en kommentar