Använde sedan samma recept men blandade i en burk tonfisk och en aning chilisås istället för räkor så fick vi två goda röror till potatisen.
Bakad potatis med skagenröra
Ingredienser
Portioner: 4
FYLLNING:
1 kg räkor (med skal)
2 msk dill (hackad)
1 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt (½-1 tsk)
1 krm svartpeppar
2 tsk pressad citron (1-2 tsk)
2 msk rödlök (finhackad)
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat
Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål. Baka dem i 225°C, mitt i ugnen, ca 50 min eller i mikrovågsugn ca 14 min på full effekt.
Skala och hacka räkorna ganska fint. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar, pressad citron och rödlök. Låt gärna Skagenröran stå kallt en stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar