torsdag 27 november 2008

Grönsaksris med stekt lax


Till riset kan man ju även äta kyckling eller annat kött men vi tycker att det är godast med just lax.
I orginalreceptet var det även en youghurtssås till men den brukar jag hoppa över. Jag brukar också servera Harissan vid sidan om så var och en själv kan välja styrka. Harissa är en chiliblandning som finns på hyllan för utländsk mat men andra blansningar som sabal oelek går lika bra.

Grösaksris med Harissa
4 port
2 dl ris
5 dl grönsaksbuljong
½ tsk gurkmeja
2 morötter
½ blomkål
olja att steka i
1½ msk Harissa
½ tsk salt
1 dl cashewnötter
½ dl färsk koriander

Koka riset i buljong och gurkmeja.
Skölj och strimla purjolök. Skala och skär morötterna i tärningar. Dela upp blomkålen i små buketter. Stekat allt i olja 5-10 min. Krydda med salt, harissan utrörd i lite vatten och koriander. Rör ner riset och nötterna.

Inga kommentarer: