söndag 19 april 2009

Kyckling allt i ett

Alla som ätit middag hos mig har nog fått prova den här kycklingen :D
Det här är praktisk mat, lätt att laga till många och gillas av alla barn.

Vi äter ris till men sallad brukar jag hoppa över då det ju är mycket grönsaker ändå.

Kyckling allt i ett

1 kyckling
4 tomater
2 röda lökar
16 champinjoner
1 zuccini

rosmarin

marinad:
3 msk olja
1 1/2 msk soja
1 vitlöksklyfta
3 krm salt
1 1/2 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda allt till marinaden.
Stycka kycklingen och lägg delarna i marinad. Jag brukar även ta bort skinnet. Har man tid kan man ju gärna låta kycklingen ligga någon timme i marinaden men en kort stund är bättre än ingen.
Halvera tomaterna, skala och klyfta lökarna. Skär zuccini i tjocka skivor och skölj champinjonerna om de är jordiga.
Lägg kyckling och grönsaker i en långpanna, pensla med marinaden och strö över rosmarin.
Laga i ugn ca 30 min.

2 kommentarer:

Emma sa...

Sorry att säga det, men jag har inte ätit denna rätt hemma hos dig.

Men jag förlåter dig ;-) , jag har ju fått äta några stycken av dina otroligt smaskiga pajer istället!

Har du möjlighet att lägga ut receptet på en kycklingpaj vi fick förra sommaren hemma hos dig? Det var någon med grädde, champinjoner och tomatpuré har jag för mig. Otroligt god var den i alla fall.

Och jag ska nog försöka mig på den här Kyckling allt i ett, jag gillar de här rätterna med grönsaker i ugn, de blir så himla goda och är oftast väldigt enkla att göra.

/Emma

AnKa sa...

Hmm är du verkligen säker på att du fått det här någon gång?

Kycklingpajen är ju smaskens, det ska jag ordna :D