måndag 27 april 2009

Laxpastasallad


En härlig vårdag som idag passar den här lite lyxiga pastasalladen utmärkt. Den är också full med nyttiga fetter från laxen, avocadon och valnötterna. Och det gör ju inte saken sämre. Barnen tycker att den är sådär men de lyckas hitta något som går att äta. Storasyster äter helst laxen, Lillasyster helst pastan och Lillebror alltihop.

Laxpastasallad


Tagliatelle
400 g laxfile
saften av 1/2 citron
1 broccoli
3 salladslökar
2 avocado
ca 100 g hackade valnötter
sallad eller babyspenat
3 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
salt
peppar

Koka upp pastavatten.
Skär fisken i tärningar. Låt den marinera en stund i citronsaft, salt och peppar.
Stek sedan laxbitarna.
Skär salladslöken i skivor och stek även den.
Blanda till en dressing av olivolja, vinäger, vatten, salt och peppar. Skär avocadon i grova bitar och lägg direkt i dressingen, så blir den inte brun.
Dela broccolin i bukettter och låt dem koka med pastan.
När pastan är klar, slå av vattnet och skölj med kallt vatten.
Blanda sedan ihop pasta + broccoli, avocado med dressing, lax, salladslök och sallad eller spenat i en stor skål så att det blir en sallad. Pappra och salta lite extra om det behövs. Strö över hackade valnötter.

Inga kommentarer: