Jag och min syster ordnade med maten när min mamma fyllde år. Min syster gjorde födelsedagstårtan - hon är så bra på sånt, och jag fixade middagen. Det blev den här kycklingen och salladen för det är gott och jag kunde förbereda det mesta hemma och bara lägga upp när vi kom till mamma. Det är bra mat att ha på en buffe också.
Orginalreceptet kommer från Arla men jag har ökat på med smaksättning och ökat såsmängderna så att jag tycker att det blir bättre och godare.
Kan ju också rapportera att barnen vid tillfället var i någon matvägrarfas och knappt åt någonting. Men dagen efter när vi åt resterna till lunch var det plötsligt jättegott :-)
800 g kycklingfile
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk hackad gräslök
1 dl sweet chilisås
1 dl rapsolja
2 msk pressad limesaft
Sätt ugnen på 225 grader
Bryn kycklingfileerna på båda sidorna i en stekpanna. Lägg dem sedan i en långpanna. Krydda med salt och peppar och stek färdigt i ugnen 10-12 min.
Låt svalna och skär sedan i tunna skivor.
Vispa ihop sweet chilisås, rapsolja och pressad limesaft.
Lägg kycklingen på ett fat. Häll såsen över och strö över hackad gräslök.
Nudelsallad med citrondressing
200 g äggnudlar
1/2 dl rapsolja
4 msk pressad citronsaft
1 msk riven ingefära
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 salladslökar
1 gurka
blandade salladsorter
dressing:
3 dl matyoughurt
pressad saft och rivet skal från 1/2 citron
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Koka upp vatten och lägg ner nudlarna. Låt koka 3 min, häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Blanda rapsolja med riven ingefära, pressad vitlök, salt, peppar och citronsaft i en bunke.
Skär salladslöken i strimlor och riv salladen i bitar. Blanda grönsakerna och nudlarna i en skål och häll oljeblandningen över. Blanda ordentligt.
Rör ihop alla ingredienserna till citrondressingen i en bunke. Häll upp i en skål och servera till nudelsalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar