Det verkar bli en liten trend att blogga om söndagmiddagen. Resten av veckan har vi visst inte ätit någonting eller kanske bara mamma scans köttbullar. Nja, soldatens ärtsoppa har det blivit en gång. Den är ju jättegod men resten av veckan har vi nog lagat "riktig" mat. I måndags gjorde jag tex. jättegoda järpar med fetaost, persilja och soltorkade tomater. Att jag inte bloggat om dem beror på att bilderna blev rent usla. Det är så svårt att ta bra bilder nu när det är sådan brist på naturligt ljus.
Ja idag åt vi i alla fall Cannelloni och bilden blev tyvärr inte fantastisk men jag vågar visa den ändå.
Cannelloni med parmaskinka, zucchini och mozzarella
ca 400 g färska lasagneplattor
1 liten zucchini
2 paket mozzarella
100 -150 g parmaskinka
ca 10 soltorkade tomater
tomatsås:
1 liten gul lök
1 kycklingbuljongtärning
ev 1 dl vatten
1 burk krossade tomater
peppar
1/2 msk torkad basilika
2 tsk torkad timjan
1 pressad vitlöksklyfta
Börja med tomatsåsen. Skala och hacka löken. Fräs den i olivolja (eller vad du nu vill steka i).
Häll på de krossade tomaterna och ev vatten. Smula ner buljongtärningen och rör om. Häll i kryddor och pressad vitlök och låt stå och puttra medan du gör i ordning Cannellonin.
Skär zucchinin i tunna skivor (så tunna att de blir böjliga när de stekts). Stek dem i olivolja. Salta lätt. Klipp de soltorkade tomaterna i små remsor eller bitar. Skär mozzarellan i skivor.
Tag en lasagneplatta. Fyll den med parmaskinka, mozzarella, soltorkad tomat och zucchini. Rulla ihop och skär varje rulle i tre. Ställ dem med topparna uppåt i en ungnsform.
När formen är full, häll över tomatsåsen och ev ost.
Laga i ugnen i 200 grader i ca 20 min.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
3 dagar sedan
1 kommentar:
Mmm det såg riktigt smaskigt ut! Det receptet ska jag spara.
Skicka en kommentar