Mat med frukt i, med fördel exotisk (vilket nästan allt förutom äpplen och päron var då) är väl hur 80-tal som helst. Var det länge sedan du åt Flygande Jacob så kan det nog vara ide att damma av det gamla receptet, för det är ju gott, ju!
Jag gör då och då en rätt som jag åt som barn, på 80-talet och tyckte var supergott och lyxig med alla frukter till. Egentligen är det inget märkvärdigare än köttfärsås och ris med lite plock till men visst är det gott, det tycker jag fortfarande. Och det går hem även hos 2000-talsbarn. Alla fyra barn som åt här idag tog minst dubbla portioner.
Vi äter gärna Bombay curry när vi är på skidsemester. Matigt och mysigt efter en lång dag i skidbacken och för små barn, mer lättätet än tacos.
Bombay Curry
(känns verkligen jätteindisk med nötkött, eller hur?)
1 msk curry
1/2 msk spiskummin
1/2 msk gurkmeja
1 gul lök
400 g köttfärs
salt
peppar
400g krossad tomat
1 msk kalvfond (genväg om du vill laga snabbt, hoppa över om du har tid att låta det stå och puttra en tid)
Servera med (förslag):
kokt ris
ananas i bitar
2 bananer i skivor
1 burk konserverade persikor i bitar
paprika i bitar
gurka i bitar
russin
jordnötter (helst torrostade)
mango chutney
Bryn kryddorna i smör eller olja. Stek köttfärsen och löken med kryddorna.
Salta och peppra och häll på de krossade tomaterna. Låt gärna såsen stå och puttra ett tag, ju längre destå bättre, men vill du laga snabbt häll på lite fond från flaska.
Koka ris och gör iordning alla tillbehören. KLART!
Tyskland: lite mera Düsseldorf
3 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar