Jag har som vanligt stökat om lite i veckomatlistan. Vi åt rester i onsdags så tonfiskpastan fick bli fredagsmat istället.
Det är en räddare i nöden, det här. Snabblagat av sådant som man ofta har hemma och uppskattas av barnen. Gröna oliver gör sig mycket bra i den här såsen eller kapris om man gillar det.
Tonfisksås
1 gul lök
olja till stekning
2 burkar tonfisk
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1/2 dl chilisås
svartpeppar
ev salt
timjan 1 tsk torkad eller 3 msk färsk
Hacka löken och stek den lätt i olja. Häll på tonfisken och mosa med trägaffel el dyl. Smula över fiskbuljongtärningen och häll på creme fraiche och chilisås. Häll på kryddor. Låt koka under tiden som pastan kokar. Smaka av med salt v.b. och lite mer timjan.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
2 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar