Alla som tror att fiskgratäng är krångligt och tar lång tid att göra har helt fel. Fiskgratäng är snabb vardagsmat! Iallafall om man gör som jag tar några genvägar genom halvfabrikat.
Jo, det är godare med hemgjord sås och potatismos men jag njuter gärna en fin fiskgratäng även en stressig tisdag så då får man ta till lite kompromisser.
Sedan vi förstod att Lillasyster inte tål laktos kan jag inte göra den riktigt fuskiga varianten utan jag måste göra såsen själv (med laktosfri creme fraiche) men det går ju faktiskt rätt fort ändå.
Riktigt fuskig fiskgratäng
1 paket vit fisk
1 burk creme fraiche saffran och tomat
4 port potatismos (av pulver)
salt
peppar
Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra. Bred över creme fraiche.
Koka upp vatten och vispa i pulvret. Klicka ut runt fisken (det är ju snyggt att spritsa men tidsödande och det smakar precis likadant ändå).
Laga i ugn i 200 grader ca 30 min.
Saffranssås
1 burk creme fraiche
1 paket saffran
1 msk skaldjursfond
1/2 dl hackad soltorkad tomat
2 msk vitt vin
salt
peppar
Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och koka några minuter.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
1 dag sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar