onsdag 29 april 2009

Enligt önskemål från Emma; kycklingpaj.

Nu, Emma och andra som efterlyst den här pajen. Här kommer receptet på Kycklingpajen!
Det här är riktigt god fredagsmat med ett gott rödvin till.
Jag har modifierat receptet en aning men smaken är densamma som när Ann-Louice gör den.

Ann-Louises Kycklingpaj

Pajdegen
3 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
2 msk vatten

3 kycklingfileer eller 1 färdiggrillad kyckling
ca 10 champinjoner
2 dl mellangrädde
1 ägg
1 kruka gräslök
3 msk chilisås
salt
peppar

Gör först pajdegen. Hacka ihop mjöl, matfett och vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Eller kör allt i matberedare. Tryck sedan ut degen i pajformen. Nagga degen och förgrädda i ca 15 min i 200 grader.

Under tiden gör du iordning fyllningen.
Skär kycklingen i ganska stora bitar. Stek dem i smör eller olja. Krydda kycklingen med salt och peppar. Använder du färdiggrillad kyckling så bena bara ur den.
Skiva champinjonerna och stek även dem. Salta och peppra.
Hacka gräslöken. Blanda sedan grädde, ägg, chilisås och hackad gräslök i en bunke.
När pajskalet är färdigt ta ur det ur ugnen och lägg i kyckling, champinjoner och häll ägg-gräddsmeten ovanpå. Grädda sedan igen tills pajen fått färg och fyllningen stannat till lite. det tar 10-15 min.
Servera med en god sallad.

Inga kommentarer: